Wat is osteopathie?

Wat is osteopathie?

Wat is osteopathie?

Osteopathie herstelt de beweeglijkheid van het lichaam en het lichaamsweefsel. Door rustige handbewegingen zorg ik er als osteopaat voor dat de doorbloeding van de weefsels wordt gestimuleerd en het eigen herstelvermogen van jouw lichaam wordt aangesproken. Zonder medicijnen, oefeningen of apparaten. Meestal verdwijnen klachten volledig zodat een energiek leven weer mogelijk is.

De complete mens

Als osteopaat kijk ik naar lichaam en geest, de complete mens. Met een gedegen anatomische kennis en kennis van de fysiologie van het lichaam (lichaamsprocessen) spoor ik via mijn handen in korte tijd op wat er mis is in het lichaam en hoe dit opgelost zou kunnen worden. Na behandeling is vaak al snel een flinke verbetering voelbaar.
Vaak behandel ik een andere plek dan waar de pijn voelbaar is. Zo kan pijn in de schouder soms gelinkt worden aan het niet goed functioneren van de maag. In je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding. Daarom neem ik de tijd om goed naar je te luisteren en je lichaam zorgvuldig te onderzoeken.

Een osteopatische behandeling kan ook preventief ingezet worden. Je kunt klachten voorkomen door 1 of 2 keer per jaar naar een osteopaat te gaan. Ook kan een osteopatische behandeling kan het herstel na een ziekte bevorderen, zoals na Corona.

Bij welke klachten helpt osteopathie?

Osteopathie kan voor veel klachten ingezet worden. Zowel voor acute klachten als voor chronische klachten. Bezoek aan een osteopaat kan je helpen bij:
Rug- schouder en nekklachten
Heup- en bekkenklachten
Spier-en sportblessures
Darmklachten, prikkelbare darmsyndroom (PDS)
Hoofdpijn
Benauwdheid bij astma of Copd
Reumatische klachten
Problemen met urinewegen
Stress- en overgangsklachten

Leave a Reply