Over Merel

Over Merel

Wie is Merel

In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met osteopathie. Als actief paardensporter wist ik dat een paard niet goed kan bewegen (lees zijn krachten overbrengen) als het niet ‘recht is’ in het lijf. Ik vroeg mij af of dit ook voor mensen zou gelden…
Ik ging op onderzoek uit en vond in de osteopathie antwoorden op deze vraag. Omdat ik graag buiten de lijntjes kleur, werd ik gegrepen door de filosofie achter osteopathie. Je wordt binnen de osteopathie aangezet om buiten de bestaande wegen te denken en er zijn geen modellen die je moet volgen.

Deze manier van denken past bij mij. Ik ben soms eigenwijs en wil verder (onder)zoeken om tot een oplossing te komen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om dit vanuit een gedegen (medische) kennis niveau te doen. Dit is precies wat, de studie tot osteopaat vereist: een enorme kennis van de anatomie en fysiologie. Zo heb ik nu een gedegen medische basis en kan voor iedereen een eigen aanpak ontwerpen.

Erkende beroepsopleiding

Ik heb mijn opleiding tot osteopaat bij het internationaal erkende FICO instituut in België gevolgd. Verder heb ik ook een opleidingen op het gebied van Dry Needling, kinesio taping, sportmassage en Bachremedies gevolgd.

Geregistreerd osteopaat

Als osteopaat ben ik geregistreerd bij de twee beroepsverenigingen: Nederlands Osteopathie Federantie (NOF) en het Nederlands Register voor Osteopathie NRO en werk volgens hun richtlijnen. Osteopaten die erkend zijn door deze verenigingen zijn ook bekwaam om risicofactoren en alarmsignalen te herkennen. Zij zullen -indien nodig- doorverwijzen naar een huisarts of specialist zodat daar tijdig medische onderzoek kan plaatsvinden. De medische kennis van de osteopaten wordt gewaarborgd door een adequaat bijscholingsprogramma. Zo ben je verzekerd van de laatste en meest recente technieken en kennis. Er is geen verwijzing van huisarts, specialist of fysiotherapeut nodig voorafgaand aan het bezoek van een osteopaat.

Ik zet graag al mijn kennis in om je te helpen en een energieker leven mogelijk te maken. Maak een afspraak en we gaan aan de slag.